Más Program élménybeszámoló
 

Őrzünk és védünk!
 2001. október 06. Gellérthegyi víztároló

 A nyilvánosan meghirdetett gellért-hegyi víztároló meglátogatására a World Trade Center és a  Pentagon épületek ellen elkövetett merényletek után négy héttel került sor.  A Március 15-e téren találkoztunk egy buszmegállóban. Az első megérkező egy  számunkra  ismeretlen, jólöltözött 50-es úriember volt, kezében irattáskával. Érezhető volt, hogy ránk vár, de valahogy mégsem illik bele a képbe. Mikor már egyértelművé vált hogy mi vagyunk a kirándulócsoport, akkor megszólított minket,
hogy ez-e az a bizonyos társaság. Igen-válaszoltam és gyorsan meginvitáltam hogy  tartson velünk. Sajnos nem tehetem, mert vár rám a taxi -mondta- csak meg akartam  nézni. Aztán elköszönt és elment.Mi pedig felszálltunk a buszra.
Szóval meg lettünk nézve!
   Odaértünk a víztároló bejáratához, de az vasráccsal le volt zárva. Belülre kifüggesztettek egy papírt, melyen ez állt: Technikai okok miatt zárva! Értetlenül kukucskáltam a rácson belülre, hiszen a program szervezésekor megbizonyosodtam a nyitvatartásról. Mire mindannyian felsorakoztunk a rács elé valamiféle magyarázatot remélve, egy kommandós  kinézetű biztonságiőr közelebb jött hozzánk, ügyelve arra hogy azért még  biztonságos távolságot tartson. Így lehetőségem volt kérdezni.
  "Mióta van zárva a létesítmény?" -kérdeztem
   "Nem tudom." -felelte
   "Meddig lesz zárva?"
  " Nem tudom."
   "Tulajdonképpen miért zárták be?"
       .........néma csend......
    Félhangosan mondom "Biztos az arab buli miatt."
   "Akkor ezt megbeszéltük!" -hangzott a válasz.
Látogatásunk meghiúsult.
Őszintén nem tudom, van-e kapcsolat a stratégiai objektumok fokozott őrzése és a  furcsa  idegen látogatása között, ennek eldöntését a Kedves Olvasóra bízom.
                                                                                                                                                          Gábor