Archívum
Az elmúlt évek nyilvános és zártkörű
programjai.
Programajánló
A Más Program 2017. 
évi programajánlata


Január 14, szombat Rádió és Televízió Történeti Gyűjtemény
A tárlat az 1800-as évek végétől, a Magyar Távirati Iroda megalakulásától követi a rádiózást és televíziózást, bemutatja az eszközök, berendezések fejlődését. Régi kedvenc műsorainkba pillanthatunk be, közös fotót készíthetünk Süsüvel és a TV Macival.
Találkozó: 14:00-kor a Kálvin téren, a templom előtt.
Étkezés hátizsákból.


Február 19, vasárnap, Az Evangélikus Országos Múzeum meglátogatása
A megújult múzeum állanó kiállítása betekintét nyújt az evangélikus egyház történetébe, az időszaki kiállításon pedig tolerancia témájú képzőművészeti alkotásokat láthatunk. A múzeumhoz egy rövid séta folyamán jutunk el, melynek során szót ejtünk az utunkba kerülő híres épületekről.
Találkozó: 10:00-kor a Ferenciek terén, a templom előtt.
Étkezés hátizsákból!


Március 12, vasárnap, Rákoskeresztúr, Izraelita temető
Közkívánatra megint körbejáruk a temetőt. Hajós Alfréd, Gózon Gyula, Kabos László, Spéter Erzsébet és Salamon Béla sírja, I. világháborús emlékek, Goldberger kripta, s Holokauszt emlékmű, csak néhány az értékes látnivalók közül amiket megnézünk.
S ha bírjuk még lelkesedéssel, akkor Tevan Andor és Alfonzó sírját is megtekinthetjük.
Találkozó: 9:30-ig a Blaha Lujza téren, a Corvin áruház előtt.
A temetőben fejfedő használata kötelező! Strapabíró cipő sem árt...


Április 9. vasárnap, Séta a Király utcában.
Avagy, Felső Külvárostól Terézvárosig. Csak néhány látnivaló amit időutazásunk során felkeresünk: Orczy ház, Három rózsa ház, Gömöry ház, Gozsdu udvar, Egykori gettó fala, Jó pásztor ház,  Pekáry ház.
Találkozó: 10:00-kor a Deák téren a Király utca sarkán.
Étkezés hátizsákból!


Május 14, vasárnap Szigetbecse és Ráckeve látnivalói
Szigetbecsén, a Csepel sziget déli részén található községben megnézzük André Kertész, a híres fotós múzeumát, amelynek több mint 200 fotót ajándékozott. A művész ebben a községben töltötte gyerekkorának nagy részét, s ez meghatározó volt művészete szempontjából. Ráckevén a középkori pravoszláv templomot, és a hajómalmot tekintjük meg.
Találkozó: 8:15-kor a Közvágóhídnál a HÉV állomáson.
Étkezés hátizsákból!


Június 18, vasárnap Cinkota és a Naplás tó.
Megnézzük a középkori eredetű evangélikus templomot, majd pedig a cinkotai tájházat, amit a mi kedvünkért nyitnak ki.
Ezt követőn rövid buszozás után a cinkotai kiserdőn keresztül kigyalogolunk Budapest legnagyobb mesterséges tavához, a Naplás-tóhoz. Itt megcsodáljuk a természetvédelmi terület gazdag növény és állatvilágát.
Találkozó: 9:30-ig az Örs vezér téren a HÉV vágányok végénél.
Étkezés hátizsákból!


Július 14-15-16, péntek, szombat, vasárnap Salgótarján és környéke többnapos kirándulás
Első nap szállásunk elfoglalása után átutazunk Szécsénybe, ahol vár és várostörténeti kiállítást, természettani kiállítást és a Rákóczi szabadságharcról dokumentumokat láthatunk, illetve a Tűztornyot is megcsodáljuk. A második napon Pásztót és Salgótarjánt járjuk be. Megnézzük a kolostort, zenetudományi, grafikus és filmtörténeti kiállításokat, valamint az ország egyetlen Oskolamester Házát. A régebben működő bányában berendezett Bányamúzeumot sem hagyjuk ki. A harmadik napon Fülek várát keressük fel. Mivel átmegyünk a szlovák oldalra és ott ebédelünk, ezért az ézkezésre, közlekedésre és belépőkre fejenként 20 Eurot kell magunkkal hozni.
Az étkezést olcsó éttermek igénybevételével oldjuk meg. Szállásunk Salgótarjánban egy panzióban lesz, melynek költsége 6700 Ft összesen a két éjszakára. Jelentkezési és befizetési határidő: május 14. Határidőn túli lemondás esetén a befizetett összeget nem tudom visszaadni. Péntek reggel indulunk, ezért arra a napra szabadság szükséges. Elsősorban az eddigi kirándulások látogatóinak jelentkezését várjuk.


Augusztust 27. vasárnap Kirándulás Szolnokra
Szolnokon megnézzük a Damjanich János Múzeumot, ahol öt kiállítás anyaga várja a látogatókat. Utána sétálunk a Tisza parton, melynek során megcsodálhatjuk a református templomot és a volt zsinagógát.
A vonatjegy retúrban, BKSZ-el 2400 ft-ba kerül, a múzeumi belépő pedig 1000 ft.
Találkozó: 08:45-ig, a Keleti pályaudvaron a főbejárati óra alatt. Vonatunk 09:15-kor indul.
Étkezés hátizsákból!


Szeptember 17. vasárnap Kulturális Örökség Napjai
Évente egyszer nyílik alkalom arra, hogy a nagyközönség elől elzárt intézményeket látogassunk meg. Idén a Kúria épületét és az Alapvető Jogok Országgyűlési Biztosának Hivatalát nézzük meg.
Találkozó: 9:15-ig a Deák téren a templom előtt.
Az épületekbe biztonsági ellenőrzést követően léphetünk be.
Étkezés hátizsákból!


Október 15, vasárnap: Mór Látnivalói
Mór Budapesttől nyugatra, Tatabánya és Székesfehérvár közelében helyezkedik el. Megközelítése tömegközlekedéssel nem épp egyszerű, látnivalókban azonban bővelkedik. Terveink szerint a következőket látogatjuk végig: Lamberg kastélyt vezetéssel, 5 féle kiállítási anyaggal. "Láncos" kastélyt, az önkormányzat székhelyét. Középkori eredetű Ferences templomot és a kihagyhatatlan Szent István parkot.
Találkozó: 8:45-ig a Déli pályaudvaron, a pénztárak előtt.
Étkezés hátizsákból! A vasútállomástól a látnivalókig mintegy másfél kilómétert gyalogolni fogunk.


November 12. vasárnap Nagytétény látnivalói
Kirándulásunkat egy rövid városnéző sétával kezdjük, melynek során felkeressük a világháborús emlékművet, a klasszicista és barokk lakóházat, az országzászlót és a volt ortodox zsidó imaházat. Ezek után a fő látnivalók kerülnek sorra, a középkori eredetű katolikus templom, a Campona római erődítmény romjai, és a Száraz-Rudnyányszky kastély, melyben gazdag bútorművészeti kiállítás van.
Találkozó: 9:30-ig a Móricz Zsigmond körtéren, a McDonalds előtt.
Étkezés hátizsákból!


December 3. vasárnap. Varga Imre kiállítás megtekintése
Óbuda egyik emblematikus szoborcsoportja a Esernyős Lányok, melynek megalkotója Varga Imre. A művész számos közismert köztéri szobrot készített többek között híres magyar történelmi személyekről. Alkotásai dinamikusak, mégis emberközelinek mutatják be az ábrázolt figurákat. A múzeum sok munkatervet és kicsinyített szobormásolatot is bemutat, ami végigvezet minket az alkotás aprólékos folyamatán.
Találkozó: 9:30-kor a Batthyány téren a HÉV végállomáson.
Étkezés hátizsákból!


December 26. kedd, Karácsony
Itt biztosan nem leszel egyedül!
Karácsony délután vidám hangulatban a Más Program csapat kirándulóival. Az alkalmat kihasználva visszatekintünk az év legérdekesebb közös élményeire.
( Zártkörű )
 

2018.


Január 21. vasárnap Arany Sas Patikamúzeum
A Várban berendezett gazdag kiállítási anyag izgalmas látnivalót kínál a gyógyítás múltjából és a patinás bútorokból, tároló edényekből. Sajátos időutazáson vehetünk részt, melyen a múmiapor és egyéb klinikailag igazolt csodaszerek lesznek a segítségünkre.
Találkozó: 9:30-ig a deák téren a templom előtt.
Étkezés hátizsákból!