Archívum
Az elmúlt évek nyilvános és zártkörű
programjai.
Programajánló
A Más Program 2018. 
évi programajánlata


Január 21. vasárnap Arany Sas Patikamúzeum
A Várban berendezett gazdag kiállítási anyag izgalmas látnivalót kínál a gyógyítás múltjából és a patinás bútorokból, tároló edényekből. Sajátos időutazáson vehetünk részt, melyen a múmiapor és egyéb klinikailag igazolt csodaszerek lesznek a segítségünkre.
Találkozó: 9:30-ig a Deák téren a templom előtt.
Étkezés hátizsákból!


Február 18. vasárnap Zenetörténeti Múzeum
Ebben a múzeumban is voltunk már pár éve. Kiállításaival azonban mindig újat mutat számunkra. A népzenekutatás módszereit és eredményeit egészen a kezdetektől tárja fel. Bartók és Kodály munkásságát is részletekbe menően ismerteti. Jónéhány népi hangszer és a népdalok gyűjtéséhez használt eszköz eredetiben látható.
Találkozó: 9:45-kor a Deák téren a templom előtt.
Étkezés hátizsákból! 


Március 11, vasárnap A József Attila Emlékház Megtekintése
Kirándulásunkat a Mester utcánál lévő park és templom megtekintésével kezdjük, majd belemerülünk híres költőnk verseibe és élettörténetébe.
Találkozó: 9:30-kor a Közvágóhídnál, a 2-es és 24-es villamosok végállomásánál.
Étkezés hátizsákból!


Április 15. vasárnap Budakalász Látnivalói
Tavaszi sétánk során körbejárjuk az Omszki tavat, miközben szemügyre vesszük a vízközelben ábredező természetet. Utána ebédelünk, majd felkeressük a Sváb Tájházat, amit a mi kérésünkre nyitnak ki. Folytatásképpen a Kálváriát vesszük célba, majd a dombtetőn keresztül visszagyalogolunk Békásmegyerre.
Találkozó: 9:30-kor a Batthyány téren, a HÉV végállomásánál
Étkezés hátizsákból!


Május 13, vasárnap Tavaszi Séta Remeteszőllősről Máriaremetére
Immár a negyedik alkalommal barangolunk a Budai Tájvédelmi körzetben. Kirándulásunk során látni fogjuk Örkény István emlék telefonfülkéjét, az Ördögpatak-árkot, a Hét Lyuk nevű képződményt, a kegytemplomot, a Szentkutat és emlékműveket. De mindenekelőtt a természet megújulása lesz a legfelüdítőbb látványosság.
Találkozó: 9:30-ig a Széll Kálmán téren a Metró kijáratnál.
Étkezés hátizsákból! Külterületi busszal is utazunk, ezért 1 db BKV jegyre szükség lesz.


Június 10, Vasárnap: Tác-Gorsium
A Gorsium Régészeti Park római kori épületek, falak feltárt részeit mutatja be. Többek között a városkaput, helytartói palotát, lakomaternet IV. századi főteret és főutcát láthatunk. Az ásatások egyebek mellett gazdag mitológiai jeleneteket is bemutatnak, valamint korabeli sírköveket tárnak elénk.
Találkozó: 8:45-ig a Déli pályaudvaron.
Vonatról buszra való átszállással fogunk eljutni Tácra. Belépő és közlekedés 3400 Ft körül lesz.
Étkezés hátizsákból!


Július 6-7-8, péntek, szombat, vasárnap Sopron, Fertőrákos és Nagycenk többnapos kirándulás
Első nap szállásunk elfoglalása után Fertőrákoson keressük fel a Kőfejtőben található Témapark őslénytani és bányászati kiállításait. Természetesen a városba is bemegyünk és megkeressük a püspöki kastélyt,a városházát és a régi várfalat. Másnap reggel Nagycenket vesszük célba, ahol Széchenyi István munkásságát elevenítjük fel. A kastélyparkot is útba ejtjük és gőzmozdony hajtotta múzeális kisvasúttal utazunk. Délután visszatérünk Sopronba és a főbb nevezetességek közül a Caesar házat, az Ó zsinagógát és a római kori főteret nézzük meg. A harmadik napon a középkori bástyát, a Stornó házat és a Tűztornyot keressük fel több más, utunkba eső nevezetességgel együtt.
Az étkezést olcsó éttermek igénybevételével oldjuk meg. Szállásunk Sopronban négyágyas kollégiumi szobákban lesz, melynek költsége 5900 Ft összesen a két éjszakára. Jelentkezési és befizetési határidő: május 13. Határidőn túli lemondás esetén a befizetett összeget nem tudom visszaadni. Péntek reggel indulunk, ezért arra a napra szabadság szükséges. Elsősorban az eddigi kirándulások látogatóinak jelentkezését várjuk.


Augusztus 4, szombat Podmaniczky-Vigyázó kastély
A XVII. kerület egyik gyöngyszemét látogatjuk meg ezen a rendkívüli szombati napon. Ingyenes belépést követően múzeális távírótörténeti tárlatot kínál a szépen felújított rendezvény központ.
Találkozó: 10:00 óráig, az Örs vezér téren, metrókijáratnál.
Étkezés hátizsákból!


Augusztus 26, vasárnap Visegrádi Séta 1.
A megújult Királyi Palota Múzeumát tekintjük meg, amely teljes rekonstrukción esett át és bemutatja például a királyi konyhát, Corvin János korhűen berendezett lakosztályát, illetve egy Zsigmond-kori szobát baldachinos ággyal.
Találkozó: 9:15-ig, Újpest-Városkapu vasútállomáson, a jegypénztárak előtt. Busszal fogunk menni, jegyet Visegrád, Királyi Palota megállóhelyig kell megvenni.
Étkezés hátizsákból!


Szeptember 16. vasárnap Kulturális Örökség Napjai
Évente egyszer nyílik alkalom arra, hogy a nagyközönség elől elzárt intézményeket látogassunk meg. Idén a Képzőművészeti Egyetem épületét, az Epres kertet, majd a Magyar Építőművészek Szövetsége székházát csodáljuk meg.
Találkozó: 10:00-kor a Deák téren templom előtt.
Étkezés hátizsákból!


Október 14. vasárnap Hegyvidéki séta 4, Disznófőtől a Tündér Szikláig
Tervezett látnivalók: Disznófő forrás, Kossuth-emlék, Anna rét, Anna kápolna, Tündér Szikla, majd Zugligetbe leérkezve megnézzük a Hegyvidéki Helytörténeti Gyűjteményt, amely a helyreállított régi villamos végállomás épületében kapott helyet.
Találkozó: 9:30-ig a Széll Kálmán téren a Metró kijáratnál.
Étkezés hátizsákból!


November 11, vasárnap Esztergomi séta 1.- A Víziváros látnivalói.
Tervezett látnivalók: Özicseli Ibrahim dzsámi, Keresztény Múzeum
Ebédelni átsétálunk Párkányba, ahol euroval lehet csak fizetni.
Találkozó: 9:00-ig a Nyugati Pályaudvaron, a pénztárcsarnok közepén.
Eurot feltétlen hozzon magával aki Párkányban szeretne ebédelni! Nagyjából 15 euros költségre számítunk.


December 9, vasárnap: Óbudai séta A Vasarelly Múzeum megtekintése.
Óbuda egyik legjelentősebb múzeuma az elmúlt évben megújult külsőt és belső enteriőrt kapott. A kiállítást alkotó színek és formák becsapják a szemünket és szórakoztató módon csigázzák fel a fantáziánkat.
Találkozó: 10:00-kor a Batthyány téren, a HÉV végállomásánál a pénztárak előtt.
Étkezés hátizsákból!