Archívum
Az elmúlt évek nyilvános és zártkörű
programjai.
Programajánló
A Más Program 2024. 
évi programajánlata


Január 13. szombat, Ráday Gyűjtemény-Bibliamúzeum
2017-ben, a reformáció emlékévben nyílt meg a Bibliamúzeum, melynek elődjét 2005-ben már láttuk. A megújult kiállítás arra a kérdésre kíván választ adni, miért fontos ez a könyv a mai korban is, miért érdemes a Bibliát kézbe venni és olvasni. A Biblia világát eredeti régészeti tárgyak, másolatok, hagyományos és interaktív eszközök segítségével mutatja be.
Találkozó: 9:30-kor a Kálvin téren a templom előtt.


Február 18. vasárnap, Szamos Csokoládé Múzeum megtekintése
A múzeum betekintést enged a csokoládé édes történelmébe. Megismerkedhetünk a csokoládékészítés eszközeivel a kezdetektől napjainkig, elmerülhetünk a csokoládé világának kalandos történeteiben, Természetesen meg is kóstolhatjuk a Szamos által forgalmazott finomságokat!
Találkozó: 10:00-kor a Kossuth tér, metrókijáratnál. 


Március 24. vasárnap, Kamaraerdei Tanösvény
A tavaszt Budapest legnagyobb összefüggő erdejében köszöntjük. A Kamaraerdő változatos növény és állatvilággal büszkélkedik.
Példák a teljesség igénye nélkül: kardos lepke, szarvasbogár, cincérek. Szajkó, egerészölyv, fakopáncs, macskabagoly, nyuszt és vakondok. 
Valamint őshonos növények: tölgyes, kőris, hárs, gyertyános, magyar zergevirág, salátaboglárka. 
A tájékozódásban egy 12 állomásból álló tanösvény lesz segítségünkre. Táv 4 km, strapabíró cipő szükséges!
Találkozó: 9:00-kor a Móricz Zsigmond körtéren a Mcdonalds előtt.
Étkezés hátizsákból.


Április 21. vasárnap, Szentendre, Püspökmajor tanösvény
A séta során egy 6 állomásból álló tanösvény mutatja be a különleges élővilágot. Megtudhatjuk azt is, honnan ered a Püspökmajor név, s mi az a Szentendrei Óriás. A Püspökmajori forrás felé menet a Dömörkapui kőbánya emlékei keresztezik majd az utunkat. Megcsodálhatjuk a védett közép-dunai erdő pusztarét-társulás növényeit, és a szentendrei rózsát is.
Találkozó: 8:45-kor a Batthyány téren, a HÉV állomáson.
Táv: 4 km, nehézségi fok: könnyű, de strapabíró cipő szükséges. Étkezés hátizsákból!


Május 12. vasárnap, Séta a Budai Tájvédelmi körzetben 15. Aquincum, Mocsáros tanösvény
A Mocsáros dűlő a budai oldal egyetlen, természetes állapotában megmaradt lápos-mocsaras élőhelye. Nagy részét legeltetett és kaszált gyep, valamint sásas, nádas foltok alkotják, kisebb részét pedig cserjés-erdős részek, facsoportok.
Legnagyobb értékét a mocsárrétek adják. Fokozottan védett növények és állatok, mint pl. a mocsári kosbor és mocsári csobóka, valamint a kék futrinka, és különféle kétéltűek élőhelye. A tájékozódást egy 8 állomásból álló tanösvény is segíti.
Találkozó: 9:30-kor a Batthyány téren, a HÉV végállomáson.
Étkezés hátizsákból, strapabíró cipő szükséges!


Június 16. vasárnap, Pilisszentiván, Jági tanösvény
A Jági tanösvény a pilisszentiváni sportpálya (Villa Negra) mellől indul. Önállóan 2-2,5 óra alatt barangolható be kényelmesen ez a körtúra. A tanösvény 10 állomása részletesen mutatja be a terület tájtörténeti (Jági tó), geológiai, állat- és növénytani, valamint kultúrtörténeti értékeit. A tanösvény nyomvonalán interaktív táblák is helyet kaptak, még izgalmasabbá téve a felfedezést. 
Találkozó: 8:45-kor a Bécsi út/Vörösvári útnál, az 1-es villamos végállomásán.
Étkezés hátizsákból, strapabíró cipő, BKK bérlet szükséges!
Buszunk 09: 15-kor indul, a jegyet Pilisszentiván, Szabadság út 126-ig kel venni.